www.nutritie-slabire.ro

pentru un stil de viata sanatos, stilul Wellness

Sanatate, Frumusete, Silueta

prin Nutritie Inteligenta

Tell a Friend Follow us ! Nutritie-Slabire este pe Facebook ! Nutritie-Slabire este pe Twitter ! RSS Nutritie-Slabire

Despre alimentatie

Omul modern NU ARE o alimentatie sanatoasa !

Care sunt problemele?

Prima problema pentru fiecare dintre noi o constituie modul in care hrana este produsa : incepand cu recoltarea timpurie, dar mai ales problemele legate de tratarea culturilor cu ingrasaminte chimice, pesticide, hormoni. Urmeaza apoi transportul, ambalarea, congelarea care duc la scaderea calitatilor nutritive ale alimentelor. Acesta insa, este doar inceputul.

A doua problema in acest traseu al alimentelor este prelucrarea excesiva. Un minus serios al civilizatiei noastre este lipsa timpului si comoditatea. Cumparam semifabricate, conserve, mezeluri. Aceste produse au cantitati mari de sare, grasimi, conservanti. Noi coacem, prajim sau supraincalzim alimentele pentru a obtine felurile de mancare pregatita.

Este foarte adevarat ca bucataria traditionala romaneasca este recunoscuta ca fiind foarte gustoasa, dar aceste feluri de mancare se obtin dupa o preparare ce necesita fierbere sau prajire. Ca rezultat, vitaminele, mineralele, enzimele se pierd si raman calorii, sare, colesterol, grasimi. O asemenea mancare mai necesita sa fie si digerata, transformata din bucati in substante nutritive microscopice, pentru a patrunde in sange si pentru a hrani celula.

Asa apare o alta problema, pentru ca in aceste conditii digerarea hranei reprezinta a treia problema in alimenattia omului modern. Procesul de digestie incepe in gura, unde hrana trebuie mestecata, maruntita, imbibata cu fermenti, care incep sa o descompuna. Din pacate, noi nu mestecam hrana suficient de bine, mancand in graba sau cu multa pofta. Digestia esentiala are loc in stomac, unde hrana se descompune in elemente mai mici. Ai simtit macar odata durere in stomac ? Multi oameni sufera de indigestii, gastrite, ulcere. Cu asemenea probleme se elimina insuficienti acizi si enzime pentru o descompunere completa a hranei. Mai sunt si alti factori, care impiedica eliminarea acizilor si a enzimelor: alimentele bogate in grasimi, bolile, medicamentele, cafeaua, alcoolul, tigarile. Apoi hrana ajunge in intestinul subtire, care foloseste pentru absorbtie niste organe microscopice, numite vilozitati. Anume la acest nivel hrana este digerata definitiv, absorbita si transmisa in sange. Este un sistem exceptional de sensibil, extrem de vulnerabil.

La acest nivel apare a patra problema. Aceste vilozitati se distrug in urma actiunii factorilor nocivi si nu se restabilesc fara o nutritie adecvata. Ca rezultat, scade absorbtia, toate celulele corpului nu mai primesc suficienta hrana si starea generala de sanatate se inrautateste.

In concluzie:

celulele noastre nu primesc suficienta hrana.

Care sunt consecintele?

Bineinteles, nu ne risipim intr-o ora.

Treptat, an de an, fiecare celula inlocuita nu este ca cea de dinainte, nu se detoxifica, nu mai functioneaza bine, ii scade energia. Celulele isi incetinesc functionarea, devin patologice, supuse schimbarilor si transformarilor canceroase, sau se maresc in volum si acumuleaza grasimi. Iar daca acestea sunt celulele vaselor sanguine, atunci vasele isi ingusteaza treptat lumenul, apare riscul unui infarct.

Ce fac produsele HERBALIFE?

Ajuta la rezolvarea multiplelor probleme de sanatate legate de nutritie.

O nutritie buna este secretul unei vieti lungi si sanatoase.

Programele HERBALIFE sunt pe baza de plante benefice sanatatii, plante originare din intreaga lume: din China, America, padurile tropicale. Aceste ierburi reunesc bogatia lumii vegetale de pe glob.

Nu dau reactii adverse.

La crearea formulelor HERBALIFE au fost folosite retete stravechi si cele mai performante tehnologii de preparare.

Combinarea ierburilor dupa filosofii vechi au dat nastere unui program echilibrat de nutritie la nivelul celulei.

"Hrana trebuie sa fie medicamentul tau, si nu medicamentul hrana ta." (Hippocrates)